Zijn wimperextensions slecht voor je wimpers?

0 Comments

Ik krijg regelmatig de vraag of wimperextensions niet heel slecht voor je eigen wimpers zijn.
Het idee bestaat dat door de wimperextensions je eigen wimpers afbreken, dunner en korter worden of nog erger; ze vallen uit en groeien niet meer terug. Dit zijn echter gewoon fabeltjes en ik zal jullie uitleggen waarom.

Wat mag je niet met wimper-extensions ?

Allereerst is belangrijk hoe jij met jouw extensions omgaat. Uiteraard moet je er niet aan trekken en pulken of uitgebreid en hard in je ogen gaan zitten wrijven. Je moet ze met liefde behandelen, ze zijn er immers ook met veel liefde opgezet.

Je kunt jezelf ook afvragen hoe jij met je wimpers omgaat als je gewoon mascara draagt in plaats van wimperextensions. Gebruik jij een speciale reiniging? Ga je wel eens slapen met je mascara nog op? Of wrijf je misschien in je ogen als je nog mascara op hebt?Allemaal dingen die ook niet heel erg goed zijn voor je wimpers als je geen extensions draagt.
Kortom een goede reiniging en verzorging is belangrijk en als je je hier aan houdt is er niets aan de hand.

Hoe verzorg je wimperextensions?

Alles valt en staat met de manier waarop jij je wimpers en dus ook je extensions verzorgd. Belangrijk is dat jij ze goed verzorgd en dus ook gewoon een reiniging gebruikt zoals een lashfoam of een cleansing water. Net zoals bij je natuurlijke wimpers komt er bij je extensions ook stof en vuil in gedurende de dag (en nacht), dus het is belangrijk dat je deze ook goed reinigt. Borstel de wimperextensions ook af en toe met het borsteltje dat je van jouw wimperstyliste hebt meegekregen, dit zorgt er voor dat ze mooi in model blijven.

Mascara en wimperextensions

Wist je dat je zelfs (de meeste dames vinden dit echter niet nodig) met je extensions een mascara kunt gebruiken? Zorg er wel voor dat dit een mascara is op waterbasis. Olie lost namelijk de lijm op van de extensions. Dit is overigens ook iets waar je rekening mee moet houden met betrekking tot de reiniging van de rest van je gezicht. Sommige dames gebruiken een reiniging op oliebasis, zorg er dan voor dat deze niet bij je extensions in de buurt komt!

Tot slot wil ik nog benadrukken dat het echt volkomen normaal is dat je per dag een aantal wimpers verliest. Echter valt dit iets meer op bij het dragen van de extensions omdat je deze sneller ergens ziet liggen, zoals bijvoorbeeld op je hoofdkussen. Niets om je zorgen over te maken dus!

Zolang je lief bent voor je wimperextensions, zijn je wimperextensions lief voor jou!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *