Gellak verwijderen hoe moet dat eigenlijk?

0 Comments

Ik weet het, na een week of twee wordt het verleidelijk om een beetje aan je gellak te gaan peuteren. Vaak is het net dat kleine stukje langs je nagelriem dat je los peutert. Dit wil je er dan het liefst zo snel mogelijk af trekken. DOE HET NIET! Het gevaar bestaat dat je een laagje van je eigen nagel mee trekt. Dat kleine stukje zit inderdaad los, maar het zit ook altijd nog vast aan een ander stukje. Dit is dan net dat stukje dat vaak nog wel goed vastgehecht zit aan je nagels. In dit artikel lees jij hoe je gellak moet verwijderen.

Wat heb ik nodig om gellak te verwijderen?

Bij de drogisterij kun je speciale removers hiervoor krijgen, vaak met een hoog gehalte aceton. Persoonlijk zou ik geen pure aceton adviseren. Het werkt wel goed om de gellak te verwijderen , maar het is niet heel goed voor je nagels en nagelriemen. Je kunt eventueel ook een gewone nagellak remover gebruiken met aceton. De ene nagellak remover werkt alleen wel beter dan de andere.

Knip nu een paar watjes in tien vierkantjes ter grote van je nagel. Vervolgens knip je tien stukjes aluminiumfolie van ongeveer tien bij vijf centimeter. Verder heb je nog een goede nagelriem olie (cuticle oil) nodig. Dit is om na het verwijderen van de gellak je nagelriemen te verzorgen. Leg ook nog een houten bokkenpootje en een nagelvijl klaar.

Mocht je het folie knippen nou nogal een gedoe vinden, dan is er ook nog een andere optie. Je kunt namelijk ook speciale clips kopen die je op je vingers klemt. Een voorbeeld hiervan zie je op de onderstaande afbeelding. Deze clips gebruik je in plaats van het folie. Je moet hebt dus nog wel steeds de watjes nodig.

gellak verwijderen nagelstyliste zoetermeer oosterheem polygel
nail clips om gellak te verwijderen

Hoe haal ik de gellak er af?

Je hebt nu alle spullen om succesvol jouw gellak te verwijderen. Begin met het open vijlen van de top coat. De top coat kan namelijk heel wat hebben. Als je deze niet open vijlt kan het nog wel eens heel lang duren voordat de gellak er af is. Het kan geen kwaad als je van te voren een beetje nagelriem olie op de nagelriemen doet. Dit beschermt de nagelriemen tegen de remover.

Doordrenk vervolgens een watje met de remover en leg dit op de nagel. Wikkel hierna een stukje van het aluminiumfolie er omheen. Herhaal dit bij al je vingers. Laat dit ongeveer tien minuten zitten. Haal dan bij een vinger het folie er af. Probeer nu voorzichtig met het houten bokkenbootje de losse stukjes er af te wippen. Doe dit heel voorzichtig, want als je teveel kracht zet of het forceert, dan kun je alsnog je nagels beschadigen.

Zit nog niet alle gellak los? Leg dan het watje terug op de nagel. Wikkel het aluminiumfolie er weer terug omheen en laat het nog tien minuten zitten. Als alle gellak er af is kun je tot slot je nagels nog even met een buffer vijlen. Vergeet tot slot de nagelriemen niet in te smeren met nagelriem olie. Mocht je het zelf te veel gedoe vinden of niet goed durven, laat het dan door een professional verwijderen.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *